Återställ GPS på Android-telefon

Normalt använder vi inte en app från tredjepart, men i de här fallet gör vi ett undantag, eftersom det annars kan vara nästintill omöjligt att återställa GPS på en Android-telefon. Nedan kan du se en videoguide för hur du återställer din GPS med appen GPS Status & Toolbox

• Öppna Google Play-butiken
  • Sök efter GPS Status & Toolbox (du kan också öppna länken på din telefon för att komma direkt till appen)
  • Tryck på Installera
  • Öppna appen när den är nedladdad
  • Du kommer att bli tillfrågad om du vill tillåta appen att använda GPS. Tryck på Tillåt alltid - du kan ändra det eller avinstallera appen efteråt
  • Öppna menyn genom att svepa från vänster sida av skärmen in mot mitten
  • Tryck på Administrera A-GPS tillstånd
  • Tryck på Återställ - vänta medan appen återställer telefonens GPS
  • Starta om din telefon