Det finns inga larm att se på kartan

Om du inte ser några larm på kartan kan det finnas två skäl till varför:

• Antingen är de avstängda i appen eller så finns det inget av de inställda larmen inom en radie av 20 km från din nuvarande plats.
  • Eller så har appen inte anslutits till vår server och har därför inte kunnat ladda ner larm till telefonen.

Kolla om alarmen är aktiverade: Slå alarm til//från i appen.

Om larmen inte har laddats ner till din telefon bör du kontrollera att appen har tillgång till internet:

• Är mobildata på telefonen avstängd?
  • Är flygplansläge aktiverat?
  • Visar telefonen att den har uppkoppling till nätverk (E, H, H+, 3G, 4G)?
    • Om inte, kan du prova:
      • Slå på flygplansläge och av igen efter en kort stund
      • Starta om telefonen
      • Om inget av detta hjälper kan det vara dålig täckning i området eller fel hos nätverksleverantören

Om allt skulle vara i ordning och telefonen har tillgång till internet/mobildata du du kontrollera att appen har behörighet att använda mobilnätet.

Sättet du kontrollerar detta på är väldigt annorlunda på olika Android-telefoner, därför är det lättast att radera och installera appen på nytt om du har en Android. Detta sätt är fördelaktigt eftersom appen vid installering själv ber om tillstånd och du behöver således inte veta var du hittar denna behörighet.

På en iPhone går man in i Inställningar > Rullar ned till Saphe Link-appen och trycker > där kontrollerar du att Mobildata är aktiverat.