Visning av hastighetsfeil på Saphe Drive Pro

Har du opplevd problemer med hastighetsvisningen på din Saphe Drive Pro?

Hvis Saphe Drive Pro ikke viser samme hastighet som bilens speedometer, eller hvis hastigheten varierer mye og oppdateres sakte, kan det være flere årsaker til dette. Mange brukere tror feilaktig at det er feil på trafikkvarsleren, men i de fleste tilfeller kan enkle justeringer sørge for korrekt visning.

Årsaker til varierende hastighetsvisning:

• 1. Ingen innebygd GPS i Saphe Drive Pro:  Saphe Drive Pro måler ikke hastigheten selv. Den henter data fra telefonens GPS. Hvis GPS-signalet er svakt, kan hastigheten derfor være unøyaktig.
  • 2. Hastighetsmålerens nøyaktighet: Hastighetsmålere i biler viser vanligvis en hastighet som er 5-10 % høyere enn den reelle hastigheten for å overholde EU-forskrifter. Saphe Drive Pro viser den mest nøyaktige hastigheten basert på GPS-data.
  • 3. Dårlig GPS-signal: Hvis telefonen ligger i lommen eller i en veske, kan GPS-signalet svekkes. Plasser telefonen på dashbordet eller i en holder for å få bedre signal.
  • 4. Feil telefoninnstillinger: Hvis strømsparingsmodus er aktivert på telefonen, kan det påvirke hastighetsvisningen. Deaktiver energisparing i innstillingene på telefonen.

Ytterligere veiledning:

Hvis du fortsatt opplever problemer, kan du prøve følgende:  Åpne Saphe Link-appen og sjekk hastigheten nederst til venstre på skjermen.

• Scenario 1 - Hastigheten er feil både i appen og på Saphe Drive Pro: Dette kan skyldes strømsparing på telefonen. Deaktiver denne funksjonen under «Batteri» i innstillingene.
  • Scenario 2 - Hastigheten er riktig i appen, men ikke på Saphe Drive Pro: Dette kan tyde på en defekt på enheten eller Bluetooth-problemer. Prøv å bruke en annen telefon. Hvis det fungerer, er det ikke noe galt med Saphe Drive Pro. Prøv deretter å starte telefonen på nytt eller tilbakestille nettverksinnstillingene (kun iPhones).
  • Scenario 3 - Hastigheten er feil i appen: Dette kan skyldes problemer med telefonens GPS. Prøv å tilbakestille GPS-en.

Apple CarPlay og Android Auto:

Når telefonen er koblet til bilens system, kan hastighetsdata fra bilens system påvirke visningen. Prøv å koble fra og se om det løser problemet. Ved vedvarende problemer, spesielt med Ford-modeller, kan det være nødvendig å oppdatere bilens programvare.